Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Adviseren met impact

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

  • Beschrijving
  • Overzicht

Samenvatting
De training Adviseren met Impact verdiept jouw adviesvaardigheden met oog voor jouw gesprekspartners en hun uitdagingen. Centraal staat het vergroten van draagvlak en het samen behalen van resultaat.


Omschrijving
Als professional investeer je in kennis en netwerk. Daarmee creëer je meerwaarde voor jow organisatie of klanten. Steeds belangrijker wordt echter de manier waarop jij je expertise kunt vertalen naar de behoeften van de opdrachtgevers. Begrijp je hun vraag, herkennen zij jouw kwaliteiten en werk je effectief samen aan concreet resultaat? Met de juiste adviesvaardigheden komt jouw deskundigheid pas goed tot zijn recht en bereik je maximale impact.


Curriculum
Voorafgaand aan de training vul je online een drijfverenanalyse in (Profile Dynamics). De uitkomst vormt de basis voor jouw leertraject. De werkwijze is actief en praktijkgericht. Theorie wordt direct geoefend of uitgewerkt. In de training staan een viertal vaardigheden centraal die van cruciaal belang zijn bij 'adviseren met impact' en het boeken van daadwerkelijk resultaat:

In de training staan een viertal vaardigheden centraal die van cruciaal belang zijn bij 'adviseren met impact' en het boeken van daadwerkelijk resultaat:
* Zelfreflectie en zelfmanagement (dag 1 en dag 2): wie ben ik als adviseur, wat zijn mijn sterke kanten, wat heb ik als adviseur met name te bieden?
* 'Omdenk'- vaardigheden (dag 2): hoe kan ik vanuit verschillende invalshoeken tegen zaken aankijken en hierin effectief switchen? Hoe kom ik tot creatieve oplossingen die werken en 'aanslaan' bij de (interne) klant?
* Communicatieve vaardigheden (dag 3): hoe kan ik maximaal aansluiten bij de geadviseerde, zodat ik draagvlak creëer voor mijn adviezen en oplossingen?
* Strategische vaardigheden (dag 3): hoe kan ik mijn bewustzijn ten aanzien van het doel, het beoogde resultaat, mijn rol en taak als adviseur benutten om verschillende scenario's te bedenken en hierin een strategische keuze te maken?

Optioneel: Coaching
Je kunt kiezen voor een aanvullend coachingstraject van drie gesprekken (van 1 uur en 15 minuten). Hiervan bedraagt de prijs € 300,-. Deze gesprekken worden in overleg gepland.

Student profile
Deze training is bedoeld voor professionals met een adviserende (staf)functie. Ben je werkzaam als adviseur of beleidsmedewerker op terreinen als HRM, Finance, ICT, Sociaal Domein, RO, Erfgoed of Cultuur? Dan verstevigt deze training jouw positie binnen je organisatie en projecten.

Niveau N.V.T.
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 3 maanden
Kosten €1480
Titulatuur Geen titel
Website www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/training/adviseren-met-impact/
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Certificaat