Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Training: Scaled Agile Framework: Scrum Master

Aangeboden door: Gladwell Academy

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten

LEER HIGH PERFORMING TEAMS OP TE ZETTEN EN TE COACHEN OM MAXIMALE BUSINESS VALUE TE GENEREREN

De training, het materiaal en het examen zijn in het Engels.

De SAFe Scrum Master training is een tweedaagse training, waarin wordt ingegaan op de rol van Scrum Master in een SAFe omgeving. Waar de traditionele Scrum Master training zich focust op teamniveau, focust de SAFe Scrum Master training zich op de rol van Scrum in de gehele organisatie. Daarnaast ligt de focus op het plannen en uitvoeren van het Program Increment (PI), de primaire voorziening om alle niveaus binnen een SAFe organisatie gelijk te trekken. U leert high performing teams op te zetten en hoe u deze teams kunt coachen om maximale business value te genereren. Na het succesvol afronden van het online examen ontvangt u de door Scaled Agile® erkende SAFe Scrum Master certificering.

Tijdens deze training leert u:

 • Scrum toe te passen in een SAFe omgeving;
 • fungeren als SAFe Scrum Master;
 • bent u in staat om iteratie planningen te faciliteren en uit te voeren;
 • kunt u effectief de uitvoering van Program Increment ondersteunen;
 • bent u in staat om als coach high performing teams op te zetten.SSM-certificaat

Wanneer u slaagt voor het examen ontvangt u:

 • het SAFe® Scrum Master (SSM) certificaat

PROGRAMMA

De training start op beide dagen om 09:00 tot omstreeks 17:00. Tussendoor zijn er pauzes en lunch.

DAG 1

 • identificeren van belangrijke Agile componenten
 • identificeren van Scrum elementen
 • Scrum binnen een SAFe omgeving
 • de rol en verantwoordelijkheden van de Scrum Master
 • eigenschappen van een goede Scrum Master
 • PI planning
 • iteratie

DAG 2

 • iteratie planning
 • samenwerken van de teams in een SAFe omgeving
 • identificeren van verbetering op programma niveau

Deze training bereidt u voor op het SAFe® Scrum Master (SSM) examen. Dit examen wordt afgenomen na dag 2.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Locatie Amsterdam
PE-punten 16
Tijden Overdag
Type Non-degree (executive programmes)
Kosten €1295
Les locatie type Op locatie, Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Website www.gladwell.nl/training/scaled-agile-framework-scrum-master/
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Startmaanden maart, juni
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 18
Gefinancierd Privé
Afronding Certificaat
 • Rixt Geertsma
  Rixt Geertsma
  Docent

  Rixt Geertsma (1991) haar voornaamste expertise ligt in Agile en Scrum. Ze heeft een achtergrond in Organizational and Management Control. Hierdoor is zij in staat om organisaties in de breedte te bekijken en problemen van verschillende kanten te benaderen. Ze heeft Agile van dichtbij gezien in verschillende organisaties: van agile startups tot corporates die agile willen worden. Hierdoor zijn haar trainingen gestoeld op theoretische kennis en praktische ervaring. Tevens is ze co-auteur van het ebook 'The Chasm; Making the Leap Towards True Business Agility'.

  Door haar enthousiasme en toegankelijkheid wint Rixt snel het vertrouwen van een groep. Dit zorgt voor een prettige leeromgeving. Haar positieve energie en frisse blik maken haar trainingen boeiend en afwisselend. Rixt is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC), daarmee is zij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP, Lean (IT), Agile Scrum Foundation en Scrum Master.

 • Florian van Santen
  Florian van Santen
  Docent

  Florian van Santen heeft ervaring op het snijvlak van business en IT in zowel de profit- als non-profit sector. Zijn kennisgebied omvat Informatiemanagement, Business Agility, Data Driven Strategy, Big Data, Business Intelligence en Business & IT Alignment.

  Florian heeft ruime werkervaring binnen de IT en een achtergrond in de Bestuurskunde. Binnen de non-profit sector heeft hij organisaties geholpen om strategische doelen te vertalen in processen en IT-systemen, bijvoorbeeld binnen woningcorporaties, fondsenwervende organisaties en (semi) overheidsorganisaties. Ook ligt zijn focus op de wijze waarop data ingezet kan worden als waarde toevoeging aan de organisatie. Florian heeft ervaring met implementatie projecten, software ontwikkelingstrajecten, verandertrajecten en IT Governance vraagstukken.

  Met zijn enthousiasme en inhoudelijke kennis is Florian in staat om mensen te inspireren en stimuleren om organisaties verder te verbeteren. Florian is bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals Tmap Next, Lean, Agile Scrum Foundation, Product Owner & Scrum Master.

 • Niels Groen
  Niels Groen
  Docent

  Niels Groen heeft ruime ervaring als adviseur voor klanten in het bedrijfsleven en de overheid. Vraagstukken waar hij klanten bij ondersteunt, liggen op het gebied van strategievorming, inrichting van effectieve en beheersbare programma- en projectorganisaties en agile transformaties.

  Niels heeft een doctoraat op het gebied van beleidsvorming en governance, op basis van zijn promotieonderzoek naar escalerende publieke (IT)-projecten. Zijn onderzoekswerk is gepubliceerd in het boek 'De Bodemloze Put'. Rondom het onderwerp van zijn proefschrift wordt Niels inmiddels erkend als een belangrijke opinieleider, getuige diverse publicaties, uitnodigingen om te spreken bij overheidsorganisatie en op congressen, en een recente hoorzitting door de Tijdelijke Commissie ICT van de Tweede Kamer (commissie Elias) op hun verzoek.

  Niels begeleidt Agile adoptie trajecten van awareness tot organisatie design. Niels is een gedreven trainer met veel Agile praktijkervaring. Bovendien is Niels is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC), daarmee is hij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP Agile Scrum Foundation, Product Owner, Scrum Master, Prince 2 Practitioner & Tmap Next.

 • Odile Moreau
  Odile Moreau
  Docent

  Odile Moreau heeft veel ervaring opgedaan op het snijvlak van business en ICT in verschillende industrieën. Al 17 jaar is Odile adviseur en trainer op het gebied van Business & IT alignment, IT demand management, IT servicemanagement en organisatie- en competentieontwikkeling. Zij richt zich met name op informatiemanagement, functioneel beheer en de invoering van Agile werken bij beheerorganisaties.

  Odile is een inventieve adviseur, coach en trainer. Ze haalt grote voldoening uit het stimuleren en inspireren van mensen en hen de juiste kennis, gedrag en vaardigheden aanleren. Door het combineren van haar inhoudelijke kennis met de vaardigheid om mensen te coachen op gedrag en leiderschap is zij in staat om grote organisaties effectief te verbeteren.

  Odile is gedreven, pragmatisch en gericht op het maximaal laten leren van cursisten. Bovendien is zij een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant, daarmee is hij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), Agile Foundation, Product Owner en Scrum Master . Odile is geaccrediteerd om BiSL en Lean IT examens af te nemen.

 • Andres Jansen
  Andres Jansen
  Docent

  Andres Jansen is meer dan 15 jaar actief als adviseur en trainer, met focus op innovatie en IT. De afgelopen jaren heeft hij zich toegespitst op het beter bestuurbaar, wendbaar en meer actiegericht maken van organisaties. Andres acteert inhoudelijk scherp en is tegelijk pragmatisch ingesteld.

  Andres past zich snel aan, creëert draagvlak en is in staat om orde the scheppen in complexe situaties. Hij is actief als adviseur, trainer en interim manager, zowel in de profit en non-profit sector. Zijn enthousiaste, creatieve en ondernemende houding helpen hem de ambities waar te maken. Andres beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, die hem op alle niveaus tot een goede gesprekspartner en presentator maakt.

  Andres is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC4), hij is bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP (SP), Agile Scrum Foundation, Product Owner en Scrum Master.

 • Eelco Rustenburg
  Eelco Rustenburg
  Docent

  Eelco Rustenburg is partner bij BlinkLane en houdt zich vooral bezig met Agile en Scrum. Hij is een van Blinklane's top performers op grootschalige events en trainingen. Na tien jaar in de IT te hebben gewerkt op vooral technische functies, heeft hij zijn ware passie, Agile in combinatie met Management Coaching/Consulting ontdekt. De laatste vijf jaar heeft hij zich met name beziggehouden met het implementeren van Agile en Scrum in grote organisaties.

  Eelco is een Agile management denker, doener en programmamanager voor change programma's. Daarnaast is hij creatief thoughtleader voor Agile practices, principes en gedrag. Zijn talent om mindset, proces en structuur in een verandering samen te nemen is waardevol voor elk groot change programma.

 • Florentine Loeb
  Florentine Loeb
  Docent

  Florentine Loeb heeft een achtergrond in bestuurskunde en filosofie. Mede dankzij deze combinatie is zij een kritische sparringpartner als het gaat om organisatievraagstukken. Florentine verzorgt trainingen op het gebied van procesmanagement, Lean en Agile methodieken. Omdat zij verschillende bedrijven begeleidt bij hun transformatie naar deze manieren van werken, komen zowel theorie als praktijk in haar trainingen aan de orde. Daarnaast traint en coacht Florentine in adviesvaardigheden en het inzetten van verschillende communicatiestijlen.

  Florentine is analytisch sterk en weet snel verbanden te leggen. Dankzij haar rust en het feit dat zij de juiste vragen stelt, kan zij altijd de benodigde informatie uit een groep mensen naar boven halen. Florentine is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC), daarmee is zij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP, Lean (IT), Agile Scrum Foundation en Scrum Master.