Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Opleiding: Scaled Agile Framework: Leading SAFe

Aangeboden door: Gladwell Academy

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten

Van Scrumteam naar Agile organisatie
Heeft uw organisatie reeds haar eerste stappen gezet richting een Agile organisatie? Zit u in een Scrumteam of heeft u in uw rol er direct mee te maken? Dan is de training Scaled Agile Framework voor u van belang.

Na afronding van deze training kunt u;

 • - Lean, Agile en productdevelopment flow principes toepassen voor verbetering van productiviteit, medewerker tevredenheid, time-to-market en kwaliteit
 • - SAFe binnen uw eigen organisatie introduceren
 • - Programmadoelstellingen en bijbehorende benefits realiseren
 • - Afhankelijkheden tussen het team managen
 • - SAFe Rollen en structuren identificeren
 • - Frequente releases binnen een programma coördineren
 • - De impact en voortgang van Scaled Agile meten
 • - De interactive begrijpen tussen Agile teams, Agile programma's en Agile Portfolio Management

Inclusief SAFe Agilist (SA) certificering met 95% slagingsgarantie
Deze tweedaagse training is inclusief het SA certificaat, deze certificering bevat de uitgangspunten van SAFe en is gericht op het starten met het framework. Naar aanleiding van ons trackreccord garanderen wij 95% slagingsgarantie.

Het opschalen van Agile werken
Het Scaled Agile framework gaat in op de rollen, teams, (planningen) activiteiten en Agile Release trains die u nodig heeft bij het opschalen van Agile werken. Gedurende deze training leert u hoe u een Agile transformatie op Enterprise niveau kunt leiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het SAFe framework in combinatie met Lean en productdevelopment.

Het toepassen van SAFe
We behandelen de SAFe kernconcepten en geven u praktische handvatten die nodig zijn om SAFe op een effectieve manier in te voeren. U krijgt grondige kennis van Lean principes, tools, rollen, processen, Agile programmamanagement, Agile portfoliomanagement, Agile architectuur en productdevelopment flow. Tijdens deze training wordt er extra aandacht besteed aan rechtmatigheid en pragmatisch toepassen van de methodiek. En we geven u praktische tips zodat u de volgende dag meteen aan de slag kunt met de opgedane kennis.


Dag 1

 • Module 1. Het introduceren van het SAFe raamwerk
 • Module 2. Het omarmen van Lean en Agile waarden
 • Module 3. Het begrijpen van SAFe principes
 • Module 4. Het implementeren van de Agile Release Train
 • Module 5. Het ervaren van de PI planning

Dag 2

 • Module 6. Het realiseren van waarde
 • Module 7. Het bouwen aan een Agile Portfolio
 • Module 8. Het leiden van een Agile Enterprise
 • Module 9. Tips & Trucs voor het behalen van het SAFe examen

Het Leading SAFe examen
U ontvangt van de Scaled Agile Academy een link naar het online examen. U legt dit online examen af op een door u zelf te bepalen plaats en tijd. Hierna heeft u 10 dagen de tijd om deze af te ronden. Wanneer u geslaagd bent, ontvangt u automatisch zowel het SAFe Agilist (SA) certificaat als één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy

Dag 3
Module 10. Op de terugkomdag gaan we in op de praktijk van Scaling Agile

Niveau HBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Locatie Amsterdam
PE-punten 18
Tijden Overdag
Kosten €1295
Les locatie type Op locatie
Titulatuur Geen titel
Website www.gladwell.nl/training/leading-safe
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands
Startmaanden juni, september, oktober
Provincie Noord-Holland
Maximaal aantal deelnemers 12
Afronding Bewijs van deelname
 • Odile Moreau
  Odile Moreau
  Docent

  Odile Moreau heeft veel ervaring opgedaan op het snijvlak van business en ICT in verschillende industrieën. Al 17 jaar is Odile adviseur en trainer op het gebied van Business & IT alignment, IT demand management, IT servicemanagement en organisatie- en competentieontwikkeling. Zij richt zich met name op informatiemanagement, functioneel beheer en de invoering van Agile werken bij beheerorganisaties.

  Odile is een inventieve adviseur, coach en trainer. Ze haalt grote voldoening uit het stimuleren en inspireren van mensen en hen de juiste kennis, gedrag en vaardigheden aanleren. Door het combineren van haar inhoudelijke kennis met de vaardigheid om mensen te coachen op gedrag en leiderschap is zij in staat om grote organisaties effectief te verbeteren.

  Odile is gedreven, pragmatisch en gericht op het maximaal laten leren van cursisten. Bovendien is zij een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant, daarmee is hij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), Agile Foundation, Product Owner en Scrum Master . Odile is geaccrediteerd om BiSL en Lean IT examens af te nemen.

 • Andres Jansen
  Andres Jansen
  Docent

  Andres Jansen is meer dan 15 jaar actief als adviseur en trainer, met focus op innovatie en IT. De afgelopen jaren heeft hij zich toegespitst op het beter bestuurbaar, wendbaar en meer actiegericht maken van organisaties. Andres acteert inhoudelijk scherp en is tegelijk pragmatisch ingesteld.

  Andres past zich snel aan, creëert draagvlak en is in staat om orde the scheppen in complexe situaties. Hij is actief als adviseur, trainer en interim manager, zowel in de profit en non-profit sector. Zijn enthousiaste, creatieve en ondernemende houding helpen hem de ambities waar te maken. Andres beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, die hem op alle niveaus tot een goede gesprekspartner en presentator maakt.

  Andres is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC4), hij is bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP (SP), Agile Scrum Foundation, Product Owner en Scrum Master.

 • Florentine Loeb
  Florentine Loeb
  Docent

  Florentine Loeb heeft een achtergrond in bestuurskunde en filosofie. Mede dankzij deze combinatie is zij een kritische sparringpartner als het gaat om organisatievraagstukken. Florentine verzorgt trainingen op het gebied van procesmanagement, Lean en Agile methodieken. Omdat zij verschillende bedrijven begeleidt bij hun transformatie naar deze manieren van werken, komen zowel theorie als praktijk in haar trainingen aan de orde. Daarnaast traint en coacht Florentine in adviesvaardigheden en het inzetten van verschillende communicatiestijlen.

  Florentine is analytisch sterk en weet snel verbanden te leggen. Dankzij haar rust en het feit dat zij de juiste vragen stelt, kan zij altijd de benodigde informatie uit een groep mensen naar boven halen. Florentine is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC), daarmee is zij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP, Lean (IT), Agile Scrum Foundation en Scrum Master.