Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Training: Scaled Agile Framework: Advanced Scrum Master

Aangeboden door: Gladwell Academy

 • Beschrijving
 • Overzicht
 • Docenten

DE VOLGENDE STAP BINNEN HET SCRUM MASTER TRAJECT

De training, het materiaal en het examen zijn in het Engels.

De SAFe Advanced Scrum Master training is een tweedaagse training, waarin meer inzicht wordt gegeven in de leiderschapsrol van de Scrum Master in een SAFe omgeving. De training is een verdere verdieping op de Leading SAFe® 4.0 training. De focus ligt op relentless improvement, de verschillende rollen in SAFe en het aansturen van meerdere teams. Daarnaast komen er verschillende voorbeelden aan bod van veelgemaakte fouten en anti-patterns, die vaak voorkomen binnen organisaties. Na het volgen van de training heeft u meer kennis over de SAFe principes en weet u hoe u effectief de continue ontwikkeling van uw team en innovatie kunt stimuleren. Na het succesvol afronden van het online examen ontvangt u de door Scaled Agile® erkende SAFe Advanced Scrum Master certificering.

Tijdens deze training leert u:

 • high-performance teams opzetten;
 • relentless improvement aanmoedigen en anti-patterns voorkomen;
 • een goede Agile en DevOps structuur opzetten en uitvoeren;
 • het team optimaal laten functioneren door kanban toe te passen;
 • zorgen dat uw team zich continu blijft ontwikkelen in innoveren.

Wanneer u slaagt voor het examen ontvangt u:

 • het SAFe® Advanced Scrum Master (SASM) certificaat
 • een jaar lang het SAFe® Advanced Scrum Master lidmaatschap
 • de SAFe® Advanced Scrum Master branding kit met het SASM certificaat

PROGRAMMA

De training start op beide dagen om 09:00 tot omstreeks 17:00. Tussendoor zijn er pauzes en lunch.

DAG 1

 • het SAFe® framework, waarden, en Lean-Agile principes
 • Agile en Scrum anti-patterns
 • kwaliteit in engineering, Agile structuur en DevOps
 • kanban gebruiken om de flow van het team te faciliteren

DAG 2

 • het bouwen van high-performing teams
 • de interactie met diverse teams (development, UX, Product en Business owners) begeleiden.
 • SAFe en de waardes van het Lean-Agile principe

Deze training bereidt u voor op het SAFe® Advanced Scrum Master (SASM) examen. Dit examen wordt afgenomen na dag 2.

Niveau HBO
Vorm Full-time
Incompany Ja
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 2 dagen
Locatie Amsterdam
PE-punten 16
Tijden Overdag
Type Non-degree (executive programmes)
Kosten €1295
Les locatie type Op locatie, Op het instituut
Titulatuur Geen titel
Website www.gladwell.nl/training/scaled-agile-framework-advanced-scrum-master/
Lesmethode Klassikaal onderwijs
Benodigde taalkennis Nederlands, Engels
Startmaanden januari, april
Provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Maximaal aantal deelnemers 18
Gefinancierd Privé
Afronding Geen
 • Niels Groen
  Niels Groen
  Docent

  Niels Groen heeft ruime ervaring als adviseur voor klanten in het bedrijfsleven en de overheid. Vraagstukken waar hij klanten bij ondersteunt, liggen op het gebied van strategievorming, inrichting van effectieve en beheersbare programma- en projectorganisaties en agile transformaties.

  Niels heeft een doctoraat op het gebied van beleidsvorming en governance, op basis van zijn promotieonderzoek naar escalerende publieke (IT)-projecten. Zijn onderzoekswerk is gepubliceerd in het boek 'De Bodemloze Put'. Rondom het onderwerp van zijn proefschrift wordt Niels inmiddels erkend als een belangrijke opinieleider, getuige diverse publicaties, uitnodigingen om te spreken bij overheidsorganisatie en op congressen, en een recente hoorzitting door de Tijdelijke Commissie ICT van de Tweede Kamer (commissie Elias) op hun verzoek.

  Niels begeleidt Agile adoptie trajecten van awareness tot organisatie design. Niels is een gedreven trainer met veel Agile praktijkervaring. Bovendien is Niels is een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant (SPC), daarmee is hij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), SAFe ScrumXP Agile Scrum Foundation, Product Owner, Scrum Master, Prince 2 Practitioner & Tmap Next.

 • Odile Moreau
  Odile Moreau
  Docent

  Odile Moreau heeft veel ervaring opgedaan op het snijvlak van business en ICT in verschillende industrieën. Al 17 jaar is Odile adviseur en trainer op het gebied van Business & IT alignment, IT demand management, IT servicemanagement en organisatie- en competentieontwikkeling. Zij richt zich met name op informatiemanagement, functioneel beheer en de invoering van Agile werken bij beheerorganisaties.

  Odile is een inventieve adviseur, coach en trainer. Ze haalt grote voldoening uit het stimuleren en inspireren van mensen en hen de juiste kennis, gedrag en vaardigheden aanleren. Door het combineren van haar inhoudelijke kennis met de vaardigheid om mensen te coachen op gedrag en leiderschap is zij in staat om grote organisaties effectief te verbeteren.

  Odile is gedreven, pragmatisch en gericht op het maximaal laten leren van cursisten. Bovendien is zij een gecertificeerde Scaled Agile Program Consultant, daarmee is hij bevoegd om te doceren en examineren voor examens zoals SAFe Agilist (SA), Agile Foundation, Product Owner en Scrum Master . Odile is geaccrediteerd om BiSL en Lean IT examens af te nemen.

 • Eelco Rustenburg
  Eelco Rustenburg
  Docent

  Eelco Rustenburg is partner bij BlinkLane en houdt zich vooral bezig met Agile en Scrum. Hij is een van Blinklane's top performers op grootschalige events en trainingen. Na tien jaar in de IT te hebben gewerkt op vooral technische functies, heeft hij zijn ware passie, Agile in combinatie met Management Coaching/Consulting ontdekt. De laatste vijf jaar heeft hij zich met name beziggehouden met het implementeren van Agile en Scrum in grote organisaties.

  Eelco is een Agile management denker, doener en programmamanager voor change programma's. Daarnaast is hij creatief thoughtleader voor Agile practices, principes en gedrag. Zijn talent om mindset, proces en structuur in een verandering samen te nemen is waardevol voor elk groot change programma.