Dé opleidingensite voor hbo en hoger

Cursus: Omgaan met (bijna) ongevallen in het laboratorium

Aangeboden door: Avansplus (Avans+), improving professionals

  • Beschrijving
  • Overzicht

Omgaan met (bijna) ongevallen in het laboratorium

Als laboratoriummedewerker heeft u op uw werk te maken met veel bronnen van gevaar, zoals gevaarlijke stoffen, pathogene micro-organismen, lasers, apparatuur en glaswerk. Ondanks zorgvuldig getroffen maatregelen bestaat er altijd een kans dat er ongevallen gebeuren. Tijdens deze cursus leert u adequaat om te gaan met dit soort situaties, zodat de algehele veiligheid op uw laboratorium wordt vergroot. U oefent met verschillende ongevalsanalysetechnieken.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor laboratoriummedewerkers die een rol in de veiligheid en gezondheid binnen het laboratorium hebben. U werkt en denkt op minimaal mbo-niveau en heeft kennis van en ervaring met laboratoriumwerk.

Werkvorm

Deze cursus is praktisch van opzet. Alle onderwerpen krijgt u toegelicht aan de hand van discussies met de docent en andere deelnemers. U krijgt een huiswerkopdracht die u voorafgaand aan de cursus dient te hebben uitgevoerd.

Op verzoek kan in aanvulling op deze cursus, op uw bedrijf een verdiepende maatwerktraining worden gegeven. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

Resultaat

Na afloop van de cursus Omgaan met (bijna) ongevallen in het laboratorium kunt u adequater ongevallen en bijna-ongevallen op uw laboratorium herkennen. 

Niveau MBO
Vorm Part-time
Incompany Nee
Open inschrijving Ja
Doorlooptijd 1 dag
Kosten €550
Titulatuur Geen titel
Website https://avansplus.nl/opleidingen/laboratoriumtechniek/veiligheid/omgaan-met-bijna-ongevallen-in-het-laboratorium
Benodigde taalkennis Nederlands
Maximaal aantal deelnemers 15
Afronding Bewijs van deelname